Π.Α.Ε. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΠΡΟΙΟΝΤΑΒΙΟΑΕΡΙΟΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΩΔΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝΑΡΘΡΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
WOOD CHIPPERS
GRINDERS
CRACKERS - ΣΧΙΣΤΕΣ ΚΟΡΜΩΝ
ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΩΔΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 

Απο το 1921

Παραγωγή ροκανιδιού για βιοκαύσιμο, μείωση όγκου, τεμαχισμός ξύλων, κορμών, κλαδεμάτων και οργανικών αποβλήτων.

Μελλοντικά Καύσιμα - Βιομάζα: Λιγότερες φάσεις επεξεργασίας και μικρότερες λογιστικές αλυσίδες για τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση CO2

Η προσεκτική χρήση της ενέργειας σε σχέση με το περιβάλλον και τις φυσικές πηγές είναι μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις των επόμενων χρόνων.  Για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και συνεπώς να επιβραδυνθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η Ευρωπαική Ένωση, έχει θέσει μια απαιτητική αποστολή. Μέχρι το 2020, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν 20% και ταυτόχρονα η ενέργεια που προκύπτει απο ανανεώσιμες πηγές να αυξηθεί κατα την ίδια τιμή. Συγκριτικά, μόνο το 6,5% της απαιτούμενης ενέργειας παρήχθη απο ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία το 2006. Βλέποντας την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και των καυσίμων, συμπεραίνουμε οτι οι οικονομικές εξελίξεις φανερώνουν τη μεγάλη ανάγκη για εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα, η χρήση ροκανιδιών ξύλου είναι μια απο τις λίγες πηγές ενέργειας που μπορούν να επηρεαστούν άμεσα απο τους ανθρώπους. Προυποτίθεται η φύλαξη και προσοχή των δασικών περιοχών και η συνειδητή ανάπτυξη ορισμένων περιοχών με σκοπό την τάχιστη εξασφάλιση μεγάλων αποθεμάτων και συνεπώς μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Η χρήση των ροκανιδιών ξύλου παίζει το ρόλο της στην ανακύρηξη της βιομάζας ως μία εκ των σημαντικότερων στοιχείων ενός ενεργειακού μείγματος. Η JENZ μπορεί να προτείνει απο μια μεγάλη γκάμα προιόντων, τον κατάλληλο εξοπλισμό για γρήγορη και αποτελεσματική επεξεργασία. Η ξυλεία, και ειδικότερα τα ροκανίδια ξύλων θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ενέργειας, καθώς η βιομάζα αποτελεί το "κρυφό χαρτί" ανάμεσα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του μέλλοντος. Ενώ οι γεννήτριες ανέμου και νερού μαζί με τον ηλιακό εξοπλισμό ελάχιστα μετατρέπουν την ενέργεια σε δύναμη, οι βιομάζες μπορούν να μετατραπούν και σε δύναμη και σε θερμότητα ή καύσιμα. Στη πραγματικότητα όμως, το περίπλοκο της διαδικασίας μετατροπής ποικίλει. Μια σύγκριση μεταξύ της απευθείας αποτέφρωσης των ροκανιδιών ξύλου σε μια εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας - θερμότητας, και της μετατροπής των υγρών καυσίμων δείχνει οτι ο απευθείας και απλός τρόπος είναι επίσης και ο πιο αποτελεσματικός.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής θερμότητας οι οποίες λειτουργούν χρησιμοποιώντας κομμάτια ξύλου είναι ουδέτερες στο διοξείδιο του άνθρακα. Η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα η οποία απελευθερώνεται κατα την αποτέφρωση αντιστοιχεί ακριβώς με την ποσότητα διοξειδίου η οποία απορροφήθηκε κατα την ανάπτυξη της ξυλείας. Ακόμα και αν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εξαιτίας της γεωργίας, της μεταφοράς της ξυλείας και της επεξεργασίας ληφθούν υπ'όψιν, τα ροκανίδια ξύλου παραμένουν πιο φιλικά στο περιβάλλον απο τα ορυκτά καύσιμα, καθώς οι διοικητικές μέριμνες και η αλυσίδα επεξεργασίας είναι συντομότερες και πιο αποελεσματικές. Οι βιομάζες πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά εκεί που υπάρχουν έτσι και αλλιώς, και εκεί που παράγονται απο προγράμματα στα οποία τα ετησίως αυξανόμενες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στην ανθεκτική - βιώσιμη καλλιέργεια.

Επεξεργασία: Η χημική μετατροπή των βιομαζών όπως τα ροκανίδια ξύλου σε υγρά καύσιμα είναι περίπλοκη και απαιτητική όσον αφορά στην απαραίτητη ενέργεια. Τα έξοδα δημιουργίας υγρών καυσίμων απο βιομάζα, είναι περίπου 2,5 φορές υψηλότερα συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα. Αυτό σημαίνει οτι η μετατροπή αυτή τη στιγμή δεν έχει οικονομικό νόημα και είναι ταυτόχρονα αμφισβητούμενη ως προς την οικολογική της προσφορά, καθώς η ενέργεια που απαιτείται για την μετατροπή μαζί με την μεταφορά, μειώνουν ακόμη περισσότερο την εξοικονόμηση διοξειδίου του άνθρακα. 'Οταν όμως η ξυλεία προορίζεται για θερμότητα ή για παραγωγή ενέργειας, οι κινητοί CHIPPERS της JENZ μπορούν ταχέως και αποτελεσματικά να εκτελέσουν την μοναδική φάση επεξεργασίας πριν απο την αποτέφρωση.

Οι βιομάζες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για χρήση σαν τοπικές πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα επειδή είναι σχεδόν πάντοτε διαθέσιμες στις επαρχιακές περιοχές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραδείγματος χάριν σαν υλικό θέρμανσης κατευθείαν στη μορφή ροκανιδιών ξύλου. Αφού τα ροκανίδια ξύλου καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο σε σχέση με την ενέργεια που περιέχουν και προφανώς χρειάζονται πολύ χώρο κατα τη μετακίνηση ή την αποθήκευση, είναι λογική η επιλογή μικρών διαδρομών μεταφοράς και κεντρικής αποθήκευσης. Συγκριτικά με αυτό το σύστημα, οι βιομάζες που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες για μετατροπή σε υγρά καύσιμα πρέπει να μεταφέρονται -με υψηλό κόστος- στις λιγοστές εγκαταστάσεις καθαρισμού ανα την χώρα.

Όταν τα ροκανίδια του ξύλου αποτεφρώνονται απευθείας, 80% της ενέργειας που έχει αποθηκευτεί στο ξύλο μετατρέπεται σε θερμότητα. Η αποτελεσματικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν συνδυάζονται οι κύκλοι της θερμότητας και της ενέργειας. Εάν η ηλεκτρική και η προκύπτουσα απο τα απόβλητα θερμική ενέργεια αξιοποιηθούν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι 90% αποτελεσματικότητα. Συγκριτικά, οι βενζινοκινητήρες καθώς και οι πετρελαιοκινητήρες δεν δύνανται να πετύχουν αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 30%.

 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΠΡΟΙΟΝΤΑΒΙΟΑΕΡΙΟΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΞΥΛΩΔΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝΑΡΘΡΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ